Seks je...
 

Hafner Mateja, Ihan Alojz:
PREBUJANJE: Psiha v iskanju izgubljenega Erosa – psihonevroimunologija
 
 
 
 
 
 
« Na seznam vseh člankov

Moja zgodba,ki je bila sreča v nesreči

Najprej bi opisala začetke zdravljenja in diagnoze multipla skleroza.

Na zdravljenje debelosti me je napotila osebna zdravnica z napotnico na inštitut za preventivno medicino. Začetek je bil zelo težak,ker sem imela premalo telesne aktivnosti v "preteklosti" in ko sem se začela rekreirati-(hoja) je bilo to za mene zelo obremenjujoče. Toliko, da sem šla za komaj pol ure hodit in komaj prišla nazaj domov, ker sem imela zelo mravljinčaste in težke noge, tako da sem se spotikala ob tla. Pila sem tudi zelo malo vode,ki jo potrebuje moje telo in zahteva bolezen. Poleg vode pa tudi pijem prehransko dopolnilo-kapljice,ki se pomešajo z vodo in pomagajo raztrupljevati telo ,ob tem imam pa tudi zdravila(interferon).

Dandanes mi katera koli športna aktivnost ne povzroča ovir, ker skrbim da se zadostno rekreacijo (hoja, kolesarjenje, plavanje, mišične vaje).

Pred tem, ko sem prišla na zdravljenje debelosti, sem se v tem obdobju zelo prenajedala z nezdravimi sladicami, čokolado, mastno hrano, slanimi prigrizki in s tem  je tudi prišlo do postopnega povečanja telesne teže.

Ena izmed ovir je tudi PMS, ki na mene vpliva tudi glede povečanja želje po hrani, ker se takrat zvišajo hormoni in telo rabi večjo količina proteinov v telesu.

Dandanes si v tem obdobju priskrbim zdravo hrano z zadostno količino proteinov (mlečni izdelki z manj maščob, zdrave sladice, ki si jih sama naredim in tudi sadne napitke z raznimi zelišči, ki jih sama naberem niso izjema).

Sedaj pa bi še opisala moja stara in nova prepričanja o moji podobi:

Včasih, pred tem sem bila stalno lačna (kar sem pojedla ni zadostovalo), sedela pred tv-jem, sramovala sem se tudi svojega telesa in glede tega imela ohlapna oblačila, da sem zakrila odvečne kilograme. Stalno sem se počutila slabo, v družbi zadržana glede pogovora. Nisem spoštovala in ljubila svojega telesa, ki je bilo obdano z maščevjem in se zaničevala.

Danes se pazim, jem zdravo, raznoliko hrano, ki vključuje zadosti zelenjave, sadja, rib, pustega mesa, mlečne izdelke z manj maščobami, razne kaše, olivno olje uporabljam za solate in popečeno meso, ribe.

Sem zelo aktivna, vsak dan se športno rekreiram po 60 minut. Z veseljem pokažem svoje oblikovano telo z oprijetimi oblačili, ki mi ga poudarijo. Se vključim v pogovor brez zadrege, ko sem v družbi. Danes žarim v svojem telesu, se zelo spoštujem, cenim in ljubim svoje telo, ki se je lepo izoblikovalo. Spijem pa tudi zadosti vode in se počutim dobro tudi glede bolezni.

Toliko:)

03.02.2014 

Ustvarjalni managerKronične bolezniDieta z izgorevanjemPsihosintezaRekreacija in šport
Citat meseca: Albert Einstein: Intuicija je sveti dar, razum je njen sluga. Zgradili smo družbo, ki ceni sluge in je pozabila dar.