Seks je...
 

Hafner Mateja, Ihan Alojz:
PREBUJANJE: Psiha v iskanju izgubljenega Erosa – psihonevroimunologija
 
 
 
 
 
 
« Na seznam vseh člankov

Začrtana pot

Ker sem imela preveliko telesno težo, sem se po nasvetu osebne zdravnice vključila v program, ki ga izvaja Inštitut za preventivno medicino pod vodstvom dr. Mateje Hafner. Program celostno obravnava vsakega posameznika  ne samo v smislu zmanjšanja telesne teže ampak tudi odpravljanju negativnih psihičnih in fizičnih vzorcev, ki so povzročili to stanje. Program je prilagojen individualno za vsakega posebej. Ko program razumeš in začneš  vsak dan živeti po njem pridejo dobri rezultati in dvigne se samozavest.
Spoznala sem pomembnost rednega uživanja obrokov v rednem časovnem zaporedju petkrat dnevno in redno uživanje sadja in zelenjave. Pomembno je vsakodnevno gibanje v naravi  hoja, plavanje, telovadba.
Pomembno je pitje zadostnih količin vode. Vsak dan je treba voditi  dnevnik krvnega pritiska, prehrane in telesne aktivnosti. Med potekom programa poleg merjenja telesne teže in pritiska se meri tudi voda v telesu, EKG in različni laboratorijski testi, ki so pokazatelji stanja v telesu. Za uspeh je pomembna tudi podpora družine. Teža mi počasi pada, ko bom dosegla svojo ciljno težo, jo bom znala vzdrževati. Na začetku sem imela vzdraženo vegetativno živčevje, vznemirjala me je vsaka malenkost predvsem zaradi mojih otrok in vnukinj. Močno sem trpela zaradi stresne inkontinence. V posvetovanju z dr. Hafnerjevo, sem  se naučila bolj umirjeno reagirati naučila sem se sproščati, skratka začela sem se ceniti in imeti rada. Inkontinenca je prenehala, sem zdrava in se dobro počutim. Še naprej se bom trudila, da bom vztrajala na začrtani poti.

Hvala dr. Hafnerjevi in sestri Marijani, da me spodbujata tudi v mojih manj svetlih dnevih.

Silva

03.02.2014

 

Ustvarjalni managerKronične bolezniDieta z izgorevanjemPsihosintezaRekreacija in šport
Citat meseca: Albert Einstein: Intuicija je sveti dar, razum je njen sluga. Zgradili smo družbo, ki ceni sluge in je pozabila dar.