Seks je...
 

Hafner Mateja, Ihan Alojz:
PREBUJANJE: Psiha v iskanju izgubljenega Erosa – psihonevroimunologija
 
 
 
 
 
 
« Na seznam vseh člankov

Moja želja po življenjski spremembi

Zaradi zdravstvenih težav sem se na priporočilo osebne zdravnice odločila za hujšanje na inštitutu. Vse življenje sem se  bojevala s prekomerno težo. Uspeha ni bilo, pa sem se odločila, čeprav težko, da izberem še to, kot  zadnjo pot.

PRIHOD NA INŠTITUT ZA PREVENTIVNO MEDICINO
Nobenega veselja, polna negativnih misli, brez volje do sebe in življenja, na koncu pa je prevladala samo ena misel:« Grem na to pot samo zaradi mojega načetega zdravja.« Bil je zadnji čas za življenjsko spremembo.

Prijazen sprejem, odličen pogovor z dr. Hafnerjevo, ki mi bo ostal pozitivno za vse življenje in ga priporočam vsakemu, ki se odloči za spremembo.
Najprej sva začeli s pravilno sestavo obroka, čas prehranjevanja, predvsem pa disciplina in odrekanja slabih navad. Bila je drugačna pot, kot pri vseh dotedanjih shujševalnih dietah. Bilo je veliko premagovanja in boja v moji glavi, vendar sem iz dneva v dan napredovala in to mi je dalo veliko upanja. Tudi pitje veliko tekočine mi je delalo preglavice, saj nisem bila vajena na dan popiti 2-3 litre tekočine. Bilo je težko, 1 liter še, ostalo pa velika muka, pa vendar, tudi to težavo sem premagala z voljo, sedaj to delam  z veseljem, kot vsa druga opravila.

V tem programu, pa se je pojavil še težji problem in sicer moja fizična neaktivnost. Kratki, počasni sprehodi še, delo na vrtu, malo kolesarjenja, več pa že ne. Od tega je že kar 12 let, ko smo aktivno vsako nedeljo hodili po hribih, potem pa sem opustila to dejavnost. Sedaj pa je bila v navodilih tudi hoja. Kako bom to zmogla, saj mi resnično ni dišalo.
Začela sem. Vsak dan nekaj metrov več, osvojila kakšen manjši hrib, nekaj tekaških korakov, ali kaj, ko me je bolelo vse telo, ne samo noge. Moram, sem si rekla, vsak dan in tudi to sem premagala, saj so se kazali že vidni rezultati. Dobila sem neverjetno voljo do gibanja in po šestih mesecih sem že prišla na goro, visoko 1300 m, mesec kasneje že na višino 1500 m. Bilo je odlično in premagala sem SAMA SEBE!

Sedaj je to moj življenjski stil – vsak dan.

PRVI REZULTATI
Na začetku so kilogrami » padali« samo za zdravje, nato mi je bila moja samopodoba vedno bolj všeč, bila sem bolj gibljiva, samozavestna, veselo razpoložena, dobila sem voljo do življenja in bila sem psihično stabilna. Vse to sem potrebovala, da sem izpolnjevala program zdravljenja ( vsak teden z avtobusom v Ljubljano, ne glede na vreme, skrb zaradi rezultatov itn.) Med novoletnimi prazniki sem imela tudi krizo, saj sem se zredila in bilo mi je kar vseeno, vendar pa je bila volja močnejša in misel, da sem že veliko » pretrpela », sem nadaljevala. Zame je to velik ŽIVLJENSKI USPEH.

Največja zahvala velja zdravnici, ki mi je trdo stala ob strani z njenim svetovanjem pri vseh tekočih težavah, ki so me obdajale, vseh nasvetih, predvsem pa njen človeški in prijazen odnos do mene. Z njeno pomočjo sem se učila spoznavati sebe, svoje telo, odnose do drugih, svoja čustva, spoštovati samo sebe, (imeti sebe rad, to mi je bila nerazumljivo), predvsem pa , kako naprej.
Zavedam se, da ta pot še ni končana, da še vedno lahko pridejo preizkušnje, vendar pa vem kako jih reševati in kam se obrniti za nasvet.
Hvala  ga. dr. Hafnarjevi, da sem z njeno pomočjo prišla do osebne in telesne preobrazbe.

30. junij 2013                                                                              Marija 62 let

Ustvarjalni managerKronične bolezniDieta z izgorevanjemPsihosintezaRekreacija in šport
Citat meseca: Albert Einstein: Intuicija je sveti dar, razum je njen sluga. Zgradili smo družbo, ki ceni sluge in je pozabila dar.