Seks je...
 

Hafner Mateja, Ihan Alojz:
PREBUJANJE: Psiha v iskanju izgubljenega Erosa – psihonevroimunologija
 
 
 
 
 
 
« Na seznam vseh člankov

Popolna preobrazba Silvije!


Moje ime je Silvija, stara sem 31 let in na kratko bom opisala svojo zgodbo o moji težavi s prekomerno telesno težo. 

Moje težave s težo in zunanjo podobo so se začele 4 leta nazaj že v obdobju, ko sem zanosila. V prvih mesecih nosečnosti so težave s težo bile komaj da vidne, nato pa se je zelo hitro in vidno stopnjevala moja teža. Za vsakega posameznika je samoumevno, da se ženska v nosečnosti zredi a pri meni se je teža povzpela čez 105 kg. Tukaj pa so se začele moje velike skrbi, zredila sem se za več kot 40 kg v upanju, da ko bom rodila, bom zopet enaka kot sem bila prj. Prišel je čas, rodila sem zdravo in lepo deklico, pa tudi jaz sem izgledala še kar normalno.
V obdobju enega leta po nosečnosti pa se mi je teža ponovno zelo povečala in sicer na skoraj 84 kg. Za marsikoga ta teža ne predstavlja prekomerne teže, kajti na mojo velikost pri 163 cm, je bilo to zelo preveč. Vedno sem bila zaspana, brez energije, slabe volje, kajti drugi pa so me le tolažili z besedami, da sem čisto v redu, a meni je volja iz dneva v dan le padala. Po vsem tem sem se odločila, da moram nekaj narediti zase. Shujšati sem poskušala z raznimi dietami, tabletami, napitki, kavitacijami, telovadbo,pa tudi s stradanjem.
Po vseh teh poizkusih mi je teža nihala le v parih kg. torej gor in dol, kar me je še bolj spravljalo ob živce. Nekega dne pa sem nekaj majhnega zbolela in odšla sem k svoji osebni zdravnici. Potožila sem ji tudi za svoje težave o teži. V pogovoru z njo pa me je usmerila na Inštitut za preventivno medicino v Ljubljani. Po vseh dietah in vsem v obdobju v treh letih, kar sem zase storila, da bi težo zmanjšala in bolj zdravo živela, sem si sama pri sebi mislila, da od tega zopet ne bo nič. Moj prvi obisk pri gsp. dr Hafner v tem Inštitutu mi je dalo le malo upanja in pozitiven vtis. Po osmih mesecih obiskov v tem Inštitutu in upoštevanje vseh navodil, pa so moji rezultati iz tedna v teden iz meseca v mesec bili zelo dobri in zelo vidni. Kajti izgubila sem 20 kg. To mi je vlilo veliko volje, upanja, samozavesti in zmago, da sem vztrajala še naprej in to samo na tem Inštitutu, iz srca sem hvaležna gsp. dr Hafner, ker mi je ona samo ona pomagala, da sem zmanjšala svojo prekomerno težo, zdravo življenje, s petimi obroki na dan in 4X tedenski sprehodi v naravo, da lahko vse jem, brez stradanja z raznimi dietami, kjer se moraš odpovedovati marsi čemu.
Danes sem zelo, zelo zadovoljna in ponosna nase in velika zahvala za moj uspeh, napredovanje in trud gre prav njej. Pa čeprav je bilo najtežje usklajevati eno-tedenske prihode na terapijo,sem morala vsakič predčasno priti v službo oz. sem se po terapiji vrnila nazaj na delo, kar pa se je definitivno izplačalo. Vsi tisti, ki imate podobne težave s prekomerno težo, ne zdravim življenjem, se ne ukvarjajte s tovrstnimi težavami npr z dietami, stradanjem ali podobno, ampak vam svetujem le, da si še enkrat preberete mojo zgodbo.

Kdor upa vztraja, kdor vztraja zmaguje!

Silvija Koželj

Ustvarjalni managerKronične bolezniDieta z izgorevanjemPsihosintezaRekreacija in šport
Citat meseca: Albert Einstein: Intuicija je sveti dar, razum je njen sluga. Zgradili smo družbo, ki ceni sluge in je pozabila dar.