Seks je...
 

Hafner Mateja, Ihan Alojz:
PREBUJANJE: Psiha v iskanju izgubljenega Erosa – psihonevroimunologija
 
 
 
 
 
 
« Na seznam vseh člankov

Veseliva se vsakega dneva

Mogoče te bodo te vrstice prepričale, da poiščeš pomoč, ali pomagaš komu od svojih bližnjih, ki trpi za depresijo, pri strokovnjakih Inštituta za preventivno medicino. Naj na samem začetku izrazim hvaležnost dr. Ihanu in dr. Hafnerjevi za pomoč in uspešno zdravljenje depresije pri mojem možu.

V njegovo življenje se je depresija prikradla počasi in neslišno, tako kot se spuščajo jutranje meglice v jesenskem času. Sedaj je že  dve leti odkar sva se spopadla s to boleznijo. Spremembe v njegovi službi so izbile sodu dno, tako da preprosto ni mogel več funkcionirati ne v službi, ne doma, niti ne ponoči spati. Vseh znakov te bolezni ne bom naštevala, lahko rečem le hvala bogu, da sem jih pravočasno prepoznala.

Na moje prigovarjanje je šel  k svoji osebni zdravnici, ki mu je postavila diagnozo depresija, predpisala uspavala in antidepresive ter bolniško. Po nekaj mesecih se njegovo stanje ni v ničemer izboljšalo, prej nasprotno. Vsak dan  sem hodila  v službo, mož pa je ostajal sam doma in me je pošteno skrbelo, da si ne bi kaj storil. Najhuje je bilo okrog Novega leta. Ker  njegova osebna zdravnica ni  napravila nobenih laboratorijskih preiskav, pač pa le pisala recepte za antidepresive in uspavala, kar pa ni dalo nobenih pozitivnih učinkov, sem se odločila, da moram sama nekaj ukreniti.

Pred leti sem bila preko svoje službe vključena v izobraževalni program za obvladovanje stresa, ki ga je vodil dr. Ihan. Spomnila sem se nanj, ga poklicala ter  prosila za nasvet oziroma pomoč. Dr. Ihan naju je povabil v svojo ordinacijo, kjer je možu predstavil njegovo stanje in možnosti zdravljenja.

Mož je nato prekinil bolniško in  pri dr. Hafnerjevi  pričel z akupunkturo in ostalimi terapijami po njihovem celovitem programu zdravljenja. Hitro je bilo opaziti izboljšanje  njegovega stanja, tako da sem si pošteno oddahnila.  Po približno polletnem zdravljenju,   so se pokazali prvi rezultati. Mož je postal  vsestransko   aktiven, shujšal , do danes, torej v dveh letih, vsega skupaj 15 kg. Spet je začel uživati življenje in se vidno pomladil. Skupaj kolesariva, hodiva v hribe, smučava, pleševa,znova se druživa s prijatelji  in se  veseliva vsakega dneva. Tudi dejstvo, da so ga v službi v času bolezni prerazporedili na manj odgovorno delovno mesto, ga ni potrlo. Naj na koncu še omenim, da se je popravil tudi najin partnerski odnos in družinski odnosi v celoti.

Torej sedaj spet skupaj uživava življenje in to želim tudi tebi ali tvojim bližnjim!

Hvaležna

Ustvarjalni managerKronične bolezniDieta z izgorevanjemPsihosintezaRekreacija in šport
Citat meseca: Albert Einstein: Intuicija je sveti dar, razum je njen sluga. Zgradili smo družbo, ki ceni sluge in je pozabila dar.