Seks je...
 

Hafner Mateja, Ihan Alojz:
PREBUJANJE: Psiha v iskanju izgubljenega Erosa – psihonevroimunologija
 
 
 
 
 
 
« Na seznam vseh člankov

Zahvala skoraj vitke dame

Spoštovani!

Sem Bergant S. Marija, rojena 8.12.1945. Izhajam iz skromne rudarske družine, vajena dela, odrekanja, pa tudi dovolj inteligentna, da sem poznala svoje manj željene lastnosti – to so trma, vztrajnost, vzkipljivost. Ker sem te lastnosti skušala omilit, so bila to leta napornega dela in samokontrole. Želela pa sem tudi uspeti s končano poklicno šolo, izobraževanjem ob delu doma in v tujini. Z organizacijskimi sposobnostmi sem uspešno napredovala v stroki, kjer sem bila spoštovana in strokovno cenjena. Pot me je vodila v samostojno podjetje, bilo je moje in uspešno. Zaradi bolezni in izgube moža, sem kasneje posel opustila.

Ves ta čas sem bila močnejše postave, vendar gibčna in z izrazito postavo in primerno garderobo, kar je tudi problem pri nas. Po upokojitvi pred 10 leti sem še posebaj posvečala pozornost prehrani (kvaliteti), pila alkohola in kadila skoraj nisem. Kljub vitalnosti in vsem zgoraj navedenim dejstvom, sem se zelo zredila, zato sem poiskala pomoč pri osebni zdravnici. Z zdravniki za hujšanje sem imela v preteklosti težave, nisem namreč smela jesti jogurtov in skut in prav tako mi niso bili pripravljeni pripraviti drugih diet.

Spomladi aprila sem s polno mero strahu in občutka nemoči pričakovala srečanje na Inštitutu za preventivno medicino. Že pri asistentki sem naletela na izjemen strokovni odnos, z vprašalniki in vsem kar spada zraven, odnos pa je bil ljubezniv. Ga. zdravnica se mi je posvetila z vso ljubeznivostjo, poslovnostjo in mi na zelo lep način predstavila program:

1.    čitanje izbrane strokovne literature
2.    5 dnevnih obrokov ob določenih urah
3.    uro do uro in pol zmerne konstantne hoje
4.    razgibavanje
5.    pisanje jedilnika
6.    pisanje programa rekreacije, hoje, masaže.

Poudariti moram, da mi je s svojim zaupanjem, brez prisile, brez zahtev, vzbudila spoštovanje do programa. Naučila me je prebavnega ritma, kdaj katero vrsto hrane telo prebavlja in koliko časa. Naučila me je cenit naravo, uživat v glasbi, se izobraževat ter spoznavat potrebe človeka.

Pri vseh stresih, psihičnih in fizičnih naporih v mojem življenju, mi je z vadbo in laserjem pomagala vzpostavit ravnovesje, voljo do kvalitete življenja in moj ponos ter zadovoljstvo s samo sabo.

V tem obdobju 7 mesecev nisem bila nikoli lačna, jem več kot prej, zgubila pa sem že 15 kg in 12 cm čez pas. Iz garderobne št. 54 sem prišla na 46 št.

Želim si, da bi še dolgo lahko obiskovala to ustanovo in ljudi, čeprav je moja odločitev jasna; kile ne bodo šle več nazaj, saj bom zelo dobro (odlično) pripravljena.

V času, ko se zdravnike tako nasplošno ocenjuje, sem se odločila, da se vam od srca zahvalim, da imamo tudi pri nas na Ministrstvu za zdravje kot tudi Zdravniški zbornici Slovenije ljudi, ki nam omogočajo, da imamo tako strokovne in sodobne Inštitute ter zdravnike.

Hvala!

Presrečna in zadovoljna, skoraj vitka dama, Bergant S. Marija!

13.11.2009 

 

Ustvarjalni managerKronične bolezniDieta z izgorevanjemPsihosintezaRekreacija in šport
Citat meseca: Albert Einstein: Intuicija je sveti dar, razum je njen sluga. Zgradili smo družbo, ki ceni sluge in je pozabila dar.